Kuinka paljon verkkosivujen ylläpito maksaa?

Verkkosivujen ylläpidon kustannukset voivat vaihdella huomattavasti riippuen useista tekijöistä, kuten sivuston monimutkaisuudesta, käytetyistä teknologioista, sisällön määrästä ja päivitystiheydestä. Tässä muutamia yleisimpiä kustannuksiin vaikuttavia tekijöitä.

  1. Verkkotunnus: Verkkotunnuksen vuosimaksu vaihtelee yleensä välillä 10-50 euroa. Verkkotunnus tarkoittaa samaa asiaa kuin domain.
  2. Webhotelli: Webhotellin kustannukset riippuvat palveluntarjoajasta, tallennustilan määrästä, liikenteen määrästä ja muista ominaisuuksista. Hinnat voivat vaihdella muutamasta eurosta kuukaudessa useisiin kymmeniin euroihin kuukaudessa. Keskimäärin hinta on noin 15 euroa kuukaudessa.
  3. Sisällön päivitys: Käyttäessäsi ammattilaista päivittämään rakennetta ja sisältöä, maksut vaihtelevat tuntihinnan mukaan. Ulkoistamalla palvelun maksat tekijälle yleensä 50-150 euroa tunnilta.
  4. Tietoturva: Tietoturvapalveluiden tarjoaminen, kuten verkkosivuston varmuuskopiointi, tietoturvakorjausten tekeminen ja tietoturvaskannaus maksa yleensä noin 40-100 euroa kuukaudessa, riippuen hyvin paljon sivuston koosta. Verkkokauppa, jossa on paljon tuotteitta sijoittuu aivan hintahaarukan yläpäähän.

Yllä olevat kustannukset ovat vain suuntaa-antavia, eikä niitä voi käyttää suoraan kaikilla verkkosivustoilla. Jokaisen verkkosivuston ylläpitokustannukset ovat ainutlaatuiset ja voivat vaihdella merkittävästi sen mukaan, mitä tarvitset verkkosivustosi ylläpitämiseen.